Απεντομώσεις

Απεντομώσεις

Με τον όρο απεντόμωση, περιγράφεται η μέθοδος που ακολουθείται για την καταπολέμηση των επιβλαβών εντόμων, αλλά και άλλων αρθροπόδων που θεωρούνται παράσιτα.

Εγγυούμαστε γρήγορη και αποτελεσματική καταπολέμηση για έντομα:

  • Κατσαρίδες, Κοριοί, Ψύλλοι, Σαράκι, Τερμίτες, Σκόρος, Έντομα αποθηκών, Μυρμήγκια, Κουνούπια, Σκνίπες, Μύγες, Μαύρα Μυγάκια, Σφήκες, Αράχνες, Ψαράκια, Μαύρα Σκουλήκια, Σκορπιοί, Ακάρεα, Τσιμπούρια, Σαρανταποδαρούσες, Φίδια, Σαμιαμίδια, και λοιπά παράσιτα.
  • Τα έντομα όπως π.χ. οι κατσαρίδες, μπορούν εύκολα να μεταδώσουν παθογόνους μικροοργανισμούς και αποτελούν έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς μεταδίδουν ασθένειες όπως η δυσεντερία, η γαστρεντερίτιδα, η διάρροια, ο τύφος, η πολιομυελίτιδα και η σαλμονέλα.
  • Τα κουνούπια είναι φορείς και ενδιάμεσοι ξενιστές σοβαρών ασθενειών του ανθρώπου και των ζώων. Στον άνθρωπο μεταδίδουν το πλασμώδιο της ελονοσίας, τον ιό του κίτρινου και του δάγκειο πυρετού, τον ιό του Δυτικού Νείλου, τη φιλαρίαση αλλά και ιογενείς εγκεφαλίτιδες. Οι μύγες μεταδίδουν την εντερίτιδα και παρασιτικά σκουλήκια, ενώ συνδέονται επίσης με την εξάπλωση του τύφου και της χολέρας. Μεγάλοι αριθμοί μυγών αναπτύσσονται συνήθως σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, όπως οι εγκαταστάσεις εντατικής εκτροφής ζώων και οι χωματερές.
  • Η καταπολέμηση ανάλογα με την περίπτωση γίνεται με ψεκασμό χαμηλής ή υψηλής πίεσης, με τη μέθοδο του πυκνού υγρού και σε δύσκολες περιπτώσεις με τη μέθοδο του υποκαπνισμού.
  • Σκοπός της χρήσης των διαφόρων χημικών μέσων δεν είναι μόνο η καταπολέμηση των εντόμων στο ορατό περιβάλλον του υπάρχοντος χώρου αλλά όπου είναι δυνατόν και η καταστροφή των εστιών παραγωγής τους (φωλιές), που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και στο πιο απίθανο σημείο του χώρου. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε καλύτερο αποτέλεσμα στη μείωση του πληθυσμού των εντόμων μέσω της μείωσης του ρυθμού παραγωγής νέων.

Η αποτελεσματικότητα των παραπάνω μεθόδων εξαρτάται από:

  • Την υπευθυνότητα και την εμπειρία του απεντομωτή.
  • Την καθαριότητα των χώρων.
  • Τη συχνότητα των επαναλήψεων, ανάλογα με το χώρο.